René Redzepi har blitt mye kreditert for å oppfinne nordisk mat. Hans restaurant i København, Noma, ble anerkjent som verdens beste av San Pellegrino Worlds 50 beste Restaurant-priser i 2010, og mottok den unike "Chef's Choice" -prisen på samme seremoni i 2009. Redzepi opererer i forkant av gourmetmat , kombinere en uholdbar kreativitet og et bemerkelsesverdig håndverk med en uendelig og medfødt kunnskap om produktene av hans nordiske terroir.
På Noma, som Redzepi opprettet fra et bortført syttende århundre lager i 2003, etter at han tidligere har jobbet hos både ElBulli og The French Laundry, serveres spisesteder utsøkte koks, for eksempel "Nypløyet Potet" eller "Snømannen fra Jukkasjärvi", alle omhyggelig konstruert for å uttrykke sitt fantastiske utvalg av nordiske ingredienser.
Redzepis fascinasjon med å gi sine restauranter en ekte smak av matens miljø, strekker seg til servering av retter på småstein som finnes i de samme feltene som hans råvarer. Han...